Få i deg nok kalk

Det kan og hjelpe deg å gå ned i vekt. De fleste forbinder kalk med melk, men hva med alle som har laktose intolerans/allergi eller rett og slett ikke liker melk?
Du trenger 1000 mg kalk om dagen og det tilsvarer 10 dl skummet melk eller ekstra lett melk.

Her får du 7 gode kalkkilder, til deg som helst styrer unna melk, samtidig som de har flere helsefrembringende «effekter».

Havreknekkebrød:
Kalkinnhold pr.100g: 105 mg
Hjelper fordøyelsen. Kostfibrene i havreknekkebrød sørger for en god og velfungerende fordøyelse fordi de bl.a gir tarminnholde volum og fremmer veksten av sunne bakterier. B-vitaminene inngår i et hav av stoffskifteprosesser og sikrer funksjonen av de energigivende prosessen i kroppen.

Sardiner i olje:
Kalkinnhold pr.100g: 500 mg
Pleier kretsløpet og kolesterolet. Fettsyrene i fisken er av den hjertevennlige sorten som har gunstig innvirkning på kolesterolet. E-vitamin er en av de kraftigste antioksidantene, mens D-vitamin, som fisken og er proppfull av, spiller en sentral rolle for at kroppen skal kunne utnytte kalsiumet i fisken.

Brunost:
Kalkinnhold pr.100 g: 350 mg
Bygger opp skjelettet. Forsfor, som brunost er full av inngår i skjelettstrukturen og er viktig for å bygge opp skjelettet. Proteinene i brunosten gjør at osten metter.

Mandler:
Kalkinnhold pr.100g: 240 mg
Tar vare på hjertet: Kostfibre som man finner masse av i mandler, er bra for fordøyelsen, mens de sunne fettstoffene i mandlene er bra for hjertet og forebygger hjerte- og karsykdommer.

Soyabønnner:
Kalkinnhold pr. 100g: 240 mg
Metter godt. Soyabønner er stappfulle av proteiner, som er byggesteiner for kroppen, støtter restituering og metter magen. Folat finnes det og masse av i soyabønnene og det er n viktig brikke i celledelingen i kroppen og utvikling av fosteret under svangerskapet.

Biola yoghurt:
Kalkinnhold pr. 100g: 136 mg
Bygger opp skjelettet. Protein er og fosfor finner man masse av i biola yoghurt. Proteinene metter og er med på å restituere mukulaturen. Fosfor inngår som et sentralt element i oppbygningen av et sterkt skjelett.

Spinat:
Kalkinnhold pr.100g: 130 mg
Styrker immunforsvaret. Spinat er fullt av jern og C-vitamin. Jern er viktig for å danne røde blodlegemer. C-vitaminene sørger for at kroppen utnytter jernet bedre og fungerer samtidig som en kraftig antioksidant, som ruster opp immunforsvaret.